Hoe kies je een DJ

DJ Bruiloft

 

Eerst een stukje geschiedenis: De term “Disc Jockey” werd in de jaren ’80 algemeen gebruikt om te verwijzen naar de DJ die bekende muziek vertraagde om de opwinding van de dansvloer te verhogen. Deze “Karaoke Jockeys” werden vaak aangeduid als Dance DJ’s of soortgelijke namen.

Tegenwoordig is de DJ heel wat anders dan hij jaren geleden was. Een DJ bruiloft is iemand die nota neemt van de muziek die gedurende een bepaalde periode wordt gedraaid en daarna het tempo (de snelheid) van de muziek aanpast aan de eisen van het lichaam dat aan het dansen is. Een DJ wordt herkend aan zijn of haar vermogen om beats te mixen, maar moet ook kunnen scratchen en jongleren met een aantal verschillende CD’s.

Een paar voorbeelden van DJ’s zijn:

binnenlandse DJ’s: Degenen die de platen draaien waarmee het meeste geld wordt verdiend, worden vaak wekelijks of maandelijks gecontracteerd door een radiostation, club of concertzaal. Deze mensen worden betaald via de inkomsten van het radiostation, via de uitgaanskosten van de club en/of vergoedingen voor het gebruik van het PA-systeem en andere evenementen. Er zijn DJ’s uit eigen land die ook hun eigen opnamestudio hebben en exploiteren en die ook hun eigen DJ-bedrijf hebben.

Mobiele DJ’s: Deze “Mobiele DJ’s” reizen met hun eigen DJ-apparatuur en doen een specifiek type mixen dat nodig is voor specifieke evenementen. Zij zijn vaak niet in dienst van een bepaalde club of evenementenorganisator, maar clubeigenaars en organisatoren van evenementen huren hen in om het middelpunt te zijn van hun privé-evenementen bij particulieren thuis.

DJ’s op uurbasis: Deze DJ’s worden ingehuurd op een 24-uurs basis. Ze worden vaak na sluitingstijd ingezet door particulieren die ‘s avonds in hun ramen van nachtclubs, bars, poolhallen en zelfs vakantiehuisjes willen draaien.

gerenommeerde DJ’s: De bekende DJ’s die al heel lang in de industrie werkzaam zijn, worden vaak opgeroepen om Disc Jockey diensten te verlenen op privéfeesten, bedrijfsevenementen, gemeenschapsevenementen, en misschien zelfs bruiloften.

Er zijn veel DJ’s die gespecialiseerd zijn in het genre, maar alle DJ’s zijn beschikbaar om u te helpen met welk genre muziek u ook wenst. Wat uw evenement ook is, of u nu liever trance of hip hop mixt, ongeacht de tijd van het jaar, onze uitgebreide selectie van DJ-muziek zal ervoor zorgen dat uw gasten zich zullen vermaken.

Vergeet ook niet dat naast de evenementen die u plant, DJ’s vaak ook gevraagd worden om te draaien op speciale gelegenheden. Soms lijken evenementen gewoon niet geschikt te zijn voor een DJ, maar vaak zijn deze evenementen juist dat – speciaal. Een DJ die niet bang is om een andere muziekstijl aan te bieden, een DJ die niet bang is om te experimenteren met geluidseffecten wordt vaak gevraagd om op te treden op privé-evenementen.

Of het nu gaat om een buurtfeest of een speciaal evenement, aarzel niet om een DJ in te schakelen. Een DJ zal geen overlast veroorzaken op je evenement, maar als je iemand anders het mixwerk laat doen, dan zal de DJ nuttige suggesties doen op basis van zijn jarenlange ervaring.

Het publiek dat vaak privé-evenementen bezoekt, bestaat vaak uit mensen van het omroeperstype die op zoek zijn naar een ander soort entertainment. Deze gelegenheden zijn ideaal voor DJ’s die graag upbeat Live Muziek aanbieden. Aan de andere kant zijn evenementen zoals bedrijfsevenementen, Taoïsme seminars, en aanstaande huwelijksfeesten vaak ideaal voor deejays die op zoek zijn naar rustgevende instrumentale muziek aan te bieden.

Als professionele DJ hebben deze deejays een schat aan ervaring in huis en een uitstekende staat van dienst. Als zodanig zijn ze altijd op zoek naar vernieuwende concepten en zijn ze altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun klanten gelukkig te maken. Of het nu gaat om een evenement voor de gemeenschap of een speciaal evenement, aarzel niet om een professionele deejay in te schakelen om een uniek en persoonlijk evenement te creëren.

 

LEES MEER : 

DJ HUREN 

DJ Bruiloft

Leave a Reply

Your email address will not be published.