Hoe ontwikkelt u uw fotografische stijl?

Lifestyle photographer

Zoals bij elk artistiek medium zijn er technieken die kunnen worden gebruikt, en u wordt aangemoedigd ze te proberen. De gemakkelijkste manier om je lifestyle fotografie te ontwikkelen is gebruik te maken van de oefening die de Life-Muscle-Intention je geeft – ga de wereld in om haar uit de eerste hand te ervaren. Ontwikkel dan je fotografische stijl, en je interesse als fotograaf. Je oefent je in het communiceren met andere mensen in de wereld. Is dit iets waarin je geïnteresseerd bent?U kunt dan  foto’s gaan maken als uitlaatklep voor uw verbeelding en uw eigen persoonlijke expressie – schets ideeën voor beelden die u tijdens uw wandeling zou willen maken. Probeer meer avonturen te beleven. Voor mij is dit het uiteindelijke doel van deze oefening, en spelen of andere vaardigheden oefenen helpt me en doet niets af aan de ervaring. Zie fotografie als een canvas. Maak wat je maar wilt om je vaardigheden te laten zien – belichting, onderwerpen, patronen, stijl, enz. Maak foto’s van je vrienden en familie, of van jezelf omdat je daar zin in hebt, maak er een gewoonte van, en over een paar jaar heb je je fotografische ervaring geperfectioneerd.

Als je je verveelt, is het goed om terug te kijken en te beseffen hoe ver je al gekomen bent en hoe je vaardigheden zich ontwikkeld hebben. Al doende leert u veel. Tijdens het studieproces moet u ook iemand aan de telefoon krijgen om u te helpen uw weg te vinden in hun routines en verwachtingen. We weten allemaal hoe moeilijk relaties kunnen zijn. Telefoongesprekken of vele face-to-face bezoeken zijn gewoon de meest efficiënte manier om het leven van iemand anders te leren kennen. U kunt veel over iemand anders te weten komen uit de toon van hun stem – het gebruik van jargon, hun manier van spreken. Als je op deze manier leert luisteren en reageren, creëer je een band in je geest. Naast definities, waardeer alle culturen die je ziet. Je leert veel over de cultuur en hun waarden, en je wordt blootgesteld aan bijzondere mogelijkheden (waarvan je sommige misschien al op het oog had). Terwijl je je eigen context in je leven creëert, of dat nu is door in de omgeving te zijn of die te weerspiegelen, leer je de schoonheid en vreugde te waarderen die de omringende natuur kent.

Als je een ‘buitenfotograaf’ wordt, alias ‘natuurfotograaf’, dan beschik je over een fijn-motorische skillset die je kunt toepassen in je studio-telefoonstudio. Het stimuleert je om te onderzoeken hoe je een betere fotograaf kunt worden, en om de vaardigheden te ontwikkelen om consistent te werken. Als je er klaar voor bent, neem dan contact op met je plaatselijke natuurreservaten of parken om uit te zoeken wie de ‘insiders’ zijn. Word vrijwilliger bij hen, of kijk of ze mogelijkheden voor je hebben om leiding te geven.Intuïtie werkt. Het is een krachtige bondgenoot. Het kan een enorme hoeveelheid informatie doorzeven en een totaalbeeld projecteren, en in het proces zul je ook op zijn minst enkele eenvoudige vaardigheden ontwikkelen die deze intuïtie weerspiegelen. Na  verloop van tijd leer je wat je moet doen wanneer en hoe je een situatie moet benaderen, en hoe je veel voorkomende problemen in je beeldmateriaal kunt oplossen. Zie fotografie als een grote puzzel waarvan jij, zelf, de stukjes speelt. 20. Hoe kan ik je aan een project zien werken? Klik hier om mijn oude amateur fotoportfolio te downloaden. De gebruikte foto’s zijn van één plek van de site waar ik jarenlang mijn eigen studio heb gehad. Ze zijn allemaal genomen met mijn iPhone 6, en ik zal in de komende maanden foto’s geven van het labwerk dat ik met de iPhone 7 deed (zie hieronder).

Leave a Reply

Your email address will not be published.