Bedrijfsfilm

 

 

Bedrijfsfilm laten maken Weinig, of geen foto’s. En een voice-over onder de voice-over pitch kan gemakkelijk de aandacht van de kijker verliezen.

In mijn onderzoek zag ik 10 verschillende bedrijfsfilms in mijn stalen.

Als je denkt dat een bedrijfsfilm gewoon moet herhalen wat er in de vorige reclamespot is gebeurd, heb je het mis! Er worden gewoonlijk enkele echte feiten of interessante informatie onthuld, maar deze worden cryptisch gelaten. Ze zijn in korte zinnen en zeer eenvoudig. In de meeste gevallen heeft de kijker dus geen idee wie er achter het product of de dienst zit dat wordt geprezen. In ruil daarvoor levert de film de goederen aan het doelpubliek. Dat is de enige waarde van een bedrijfsfilm. Opdat de film de juiste impact zou hebben op de volgende periode van het doelpubliek, moest hij gemaakt worden door een deskundige marketinggroep.

Elke conventionele marketingstrategie is meestal alleen van toepassing op de doelgroep. Het is niet van toepassing op een bedrijfsfilm. Er is geen boek om bij te werken. Als u als gewone ondernemer een probleem ondervindt, is er tenminste een pakket dat het bakt wanneer het aan de doelgroep wordt gepresenteerd. Je mag dan geen probleem hebben met uitleggen, maar vergeet niet dat ze de volgende week betalen voor stockfoto’s, op DVD of wat dan ook…

De marketingstrategie is heel anders. In plaats daarvan zal de manier waarop de film is ingericht uw doelpubliek binnenhalen. Wanneer u een paar dagen na de voorstelling uw Microsoft PowerPoint-presentatie demonstreert, zal die het publiek goed overtuigen. Ze zullen de oude pitch allang niet meer in overweging nemen. De nieuwe versie is beter en is veel pakkender. Mensen houden van nieuwigheid. Ze houden van gadgets binnen handbereik. Ze waarderen nieuwe en innovatieve idee├źn.

Wat ze echter niet zullen tolereren, is dat u vergeten bent uw PowerPoint bij te werken. In plaats daarvan gebruikte je stockfoto’s, hoewel je aan de toekomst dacht, omdat je uit een bedrijfsachtergrond komt.

Hun ogen zullen rollen.

En je zult nog meer opvallen.

Of je faalt, of slaagt, zal een polariserend effect hebben op je doelpubliek. Als u faalt, zullen ze zich u voor iets anders gaan herinneren. Dat heet je markt verliezen. Dat zal je meer pijn doen dan je denkt! Dat is waarom je extra voorzichtig moet zijn!

Het is heel belangrijk te beseffen dat er een diepe kloof bestaat tussen reclame en een bedrijfsfilm. Reclames en commercials zijn zeer vergelijkbaar. Als je flauw bent en de hele tijd dezelfde beelden gebruikt, zal je publiek snel zeggen: “Je was nooit verkoopbaar. Je had geen andere opties.” Ze hebben gelijk. Maar ze zullen je snel vergeten als je weigert te evolueren.

Lees meer:

Videoproductie Nijmegen

Animatiefilm laten maken

Leave a Reply

Your email address will not be published.